Stress verminderen met Massage!
08 april 2020 

Stress verminderen met Massage!

Stress verminderen kun je doen met Massage

Massage is een goede ontspanning voor lichaam en geest. Massage kalmeert het zenuwstelsel, ontspant lichaam en biedt mentale rust. Onze spieren versoepelen door deze te rekken en door te kneden helpt massage om gewrichten te versoepelen. Bewegingsvrijheid wordt verbeterd en dit betekend dat we niet stijf in ons lichaam zitten. Een uur (ontspannings)massage in een week geeft een natuurlijke boost aan onze gemoedstoestand en metabolisme voor een leven lang.

Een massage is het lichaam door middel van handgrepen zoals knedingen en strijkingen te activeren of te ontspannen. De waarnemingen die het ontspannen en ontbloot lichaamsdeel voelt worden door prikkels via de huid en zenuwen geleid.

Een ontspanningsmassage maar ook een hotstone-, of cuppingmassage hebben postief effect op:

  • Stimulering van de doorbloeding van de huid, het ontspannen van de spieren door een massage voor of na een training of spontaan zorgt voor betere opname van vitaminen, mineralen en zuurstof.
  • Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen, hierdoor voelt u zich optimaler en haalt u meer uit van de dag!
  • Nieuwe aanmaak van collageen, het meest essentiële voor onze frisse uitstraling! Collageen zorgt voor flexibiliteit en sterkte van onze huid
  • Bevordering van de celdeling zodat onze gemoedstoestand in balans blijft en onze weerstand hoog.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen