Het 3e component: een sluipende moordenaar!
07 juni 2019 

Het 3e component: een sluipende moordenaar!

Resultaat met bereik je door 70% voeding en 30% training? Of toch door een 50/50 verhouding?

Klinkt het bekend?

Jaren hebben wij gedacht dat het bereiken van fysieke resultaten direct in relatie staat met de verhouding tussen voeding en training. Als je maar de perfecte balans hebt gevonden tussen voeding en training, dan kom je er wel!

Helaas, blijkt ook deze conclusie omstreden. Er is namelijk een 3e component die als sluipmoordenaar continu op de loer ligt om jou ervan te weerhouden die juiste balans te kunnen vinden. Er is een 3e factor nodig om deze succesformule te laten slagen.

Dit component heeft een “psychologisch” karakter.

Dit component noemen wij ook wel de “de state of mind”-fase. Het is namelijk in deze fase belangrijk dat je je in de juiste state of mind begeeft. Die succesformule heeft alleen kans van slagen in de juiste state of mind. Door in een slechte state of mind te zitten, kun je eindelijk dralen en opzoek gaan naar de juiste balans maar zul je deze niet vinden. Het is deze onjuiste state of mind waarin je nooit de stap die je graag wilt zetten, ook daadwerkelijk zet. Het komt door deze state of mind waarom je niet consistent de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt, kunt blijven volhouden.

Het is normaal om angst als emotie te ervaren wanneer de stap te groot is!

In deze video deel ik een aantal tips, hoe ik ervoor zorg dat ik in deze fase ook in de juiste state of mind blijf: ..

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen