Billen trainen met Squats? Hier lees je of het werkt!
28 juli 2019 

Billen trainen met Squats? Hier lees je of het werkt!

Kun je je Billen trainen met Squats?

billen trainen met squats

Iedere dame die naar een sportschool of  personal trainer gaat weet meestal al aan welk doel zij willen werken. Een groot gedeelte wilt namelijk de billen trainen met squats. Dat zullen ze niet zo zeggen. Ze hebben het van vaker over de buik, billen en benen die ze willen trainen. Ook wel BBB genoemd.
Het internet staat wel vol met plaatjes van vrouwen met mooie ronde billen, met een hashtag of teksten over billen trainen met squats.

Dat zorgt ervoor dat mensen gelijk een conclusie trekken over het squaten. Door dit ontstane fenomeen denken  veel mensen dat de squat de beste oefening is die je kunt doen, als je jouw billen groter, ronder en of getraind wilt hebben.

Met dit artikel ga ik jouw vraag beantwoorden en gelijk een beter beeld geven.

 

Over de Squat

De squat is een hele effectieve oefening waarbij je meerdere spiergroepen in één beweging aanspreekt, dit noem je een compound oefening. Naast de bovenbeenspieren, train je namelijk ook de kuitspieren en de bilspieren.

Niet alleen train je hiermee een deel van je lichaam, maar je werkt ook aan je evenwicht, coördinatie, houding en flexibiliteit. Een squat oefening in jouw trainingsschema kan dus in elke geval geen kwaad.

billen trainen met squats

Oefening onder controle krijgen kan alleen als je vaak oefent dat kan op verschillende manieren. Squat is een oefening die je zowel in de gym als thuis kan doen met en zonder attributen. Na het lezen van verschillende onderzoeken heb antwoord gevonden op de vraag. Zelf ben ik nog meer gaan sqauten. Met squaten train je ‘’ook’’ de glutes. Tijdens de oefening activeer je de bilspieren maar ook heleboel andere spieren waardoor het niet een hele gerichte oefening is voor de bilspieren.

Hier heb je een voorbeeld van mijn favoriete Squat oefeningen >> Bekijk filmpje

Dit filmpje was opgenomen tijden een Personal training sessie met onze trainer Jamil.

Hier nog een filmpje van een andere effectieve oefeningen >> Bekijk filmpje

Over de schrijver
Reactie plaatsen